Agenda

“Continue Verbeteren bij Cloetta Turnhout”
17/02/2017, 09:30 - 13:30
Locatie Cloetta Turnhout, Everdongenlaan 25, Turnhout (Belgie)

 

Deze bijeenkomst werd gehouden op 17 februari b ij Cloetta in Turnhout.

Vrijdag 17 februari zijn we te gast geweest bij Cloetta in Turnhout, onder andere bekend van de merken Red Band en Venco. Na de Safety Induction volgde een introductie over Cloetta, welke een aantal productie locaties heeft in Europa en in veel landen een nummer 1 of 2 positie heeft met de nationale merken.

Het verbeter programma is gebaseerd op het Lean principe, waarin de pilaren die ook van TPM bekend zijn, zijn verwerkt. Cruciaal in het verbeterprogramma is de zeer strakke organisatie van laag naar hoog. Tijdens het korte dagelijkse overleg in het 24hr meeting room wordt volgens een vaste structuur teruggeblikt op de dag terug en de bijzonderheden of geplande activiteiten voor de dag vooruit. Bij verliezen boven een bepaalde waarde (bv langer dan 10 minuten stilstand of een afkeur van meer dan 1000 kg dan wordt standaard een verbeteractie gestart met operators opgestart (BAT of Quick Kaizen).

Daarnaast lopen verbeterprojecten via Autonoom onderhoud, Preventief onderhoud of Kobetsu Kaizen. Deze tools zijn toegelicht tijdens de rondleiding. De deelnemers werden tijdens de rondleiding in 3 groepen gesplitst waarbij specifiek werd in gegaan op de Kobetsu Kaizens, autonoom onderhoud en preventief onderhoud.