Trots op onze leden

  • Bodel
  • Kikkoman Food Europe BV
  • Windmolenkaas
  • Croon Elektrotechniek BV
  • Coca-Cola
  • Bakkersland
  • HAS Kennis Transfer
  • Yama Products
  • Ministerie van Defensie/CEMG
  • Cofely
  • Cloetta
  • Silliker Netherlands BV
  • Huijbregts Groep BV
  • Cor Segers Groep BV
  • A.L. Hoogesteger Fresh Specialist BV
  • VSI (Vurense SnackIndustrie)
  • Burg Groep BV
  • Systeme Helmholze Benlux BV
  • Ruitenberg Ingredients BV
  • Cierpa Verbeter Software
  • Suiker Unie
  • Koninklijke Euroma BV
  • Legaltree ISV
  • Smilde Foods BV
  • Aarts
  • Navobi BV
  • Oerlemans BV
  • Zwanenberg
  • Act-in
  • Zandvliet Vleeswaren
  • ForFarmers
  • Stork
  • Haasen Consultancy
  • Van der Kroon Food Products
  • Condinental Bakeries BV
  • Engie-Energie
  • Royaan BV
  • Ab Mauri Nederland BV
  • Intertaste
  • Thielen Consult BV
  • Zeelandia H.J. Doeleman BV
  • ProLeit BV
  • ICT Automatisering
  • Aviko
  • Heineken Supply Chain BV
  • Concorp
  • PEKA
  • Lamb Weston / Meijer VOF
  • Lutece BV
  • Van Gorp Greenfood
  • Elburg Food
  • Yme Kuiper BV

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding.
Hier Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email of middels onze website.

GEPLANDE BIJEENKOMSTEN

   Ronde Tafel bijeenkomst voor Productie Managers
   29/03/2019 , 09:45 - 13:00
   Van der Kroon Food products in Bergen op Zoom


Deze Ronde Tafel sessie onder leiding van coach Lilian in ’t Zand gaat onderwerpen behandelen die productiemanagers bezig houden zoals o.a.: omgaan met veranderingen door bijvoorbeeld snelle groei of cultuurverschillen, communicatie, omgaan met verschillende belangen, autonoom onderhoud en samenwerking met TD, afbakening projecten. Deze onderwerpen zullen in de vijf vervolgsessies verder worden uitgediept.
Aan deze Ronde Tafelsessie kunnen maximaal 8 productie-/plantmanagers deelnemen. En deze zijn voor 2019 volledig ingevuld. Voor meer informatie over deze Ronde Tafelsessies klik op de titel.

   TD Ronde tafel: “Wet en Regelgeving rondom productiemachines”
   12/04/2019 , 09:30 - 13:00
    locatie wordt nog bekend gemaakt


Programma vindt u binnenkort op deze website.

   Omzetting naar BRC 8! Welke veranderingen??
   10/05/2019 , 09:45 - 13:00
    locatie en exacte datum wordt nog bekend gemaakt


Binnenkort wordt BRC 8 ingevoerd. En dit brengt de nodige veranderingen mee. Welke consequenties zijn er voor uw bedrijf? U krijgt tips en voorbeelden om dit zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. Programma, datum en locatie vindt u binnenkort op deze website.

   Energiebesparing, op weg naar 0 gas!
   21/06/2019 , 09:30 - 13:00
    locatie wordt nog bekend gemaakt


Deze themabijeenkomst staat in het teken van energietransitie. Sommige bedrijven zijn al bezig met het besparen van energie in hun processen. Andere zetten nieuwe energiemanagementsystemen op. U krijgt voorbeelden en tips hoe u dit in uw bedrijf kunt realiseren. Exacte programma vindt u binnenkort op deze website.

GEHOUDEN BIJEENKOMSTEN

   Ronde Tafel bijeenkomst voor Productie Managers
   18/01/2019, , 09:30 - 13:00
   PEKA Kroef , Odilipeel
   


Op 2 november is PAVO samen met PEKA Kroef gestart met een serie van Ronde Tafel bijeenkomsten voor Productiemanagers.
Dit onder leiding van coach Lilian in't Zand. Dit was de tweede sessie in de serie van zes in 2019. Voor meer informatie klik op de titel

    PAVO sessie op VMT Food Safety Event
   29/11/2018,
   Flint, Amersfoort
   


Het Food Safety Event is dé bijeenkomst waar professionals op het gebied van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen kennis uitwisselen en netwerken.
De Stichting PAVO heeft op dit event een middagsessie over "Ethiek en Kwaliteitsmanagement" georganiseerd

Klik op de titel voor het verslag van deze sessie

   TD Ronde tafel: “Productie-informatie beschikbaar stellen aan productieleiders”
   02/11/2018,
   Suiker Unie , Puttershoek
   


Thema’s die deze keer besproken worden, zijn:
* Hoe kun je productieleiders meer informatie geven over actuele rendementen van productielijnen, stilstand tijden?
* Hoe kun je data ontsluiten uit een landschap van meerdere fabricaten besturingssystemen?
De bijeenkomst wordt afgesloten met een rondleiding in de fabriek.

Klik op de titel voor het verslag van deze bijeenkomst

   “Productie & TD verbeteren samen onderhoudsproces?”
   08/06/2018, , 09:00 - 15:30
   Bakkersland BV, Industrieterrein Panningen 126 (Limburg)
   


Stroom opwekken? Actieve deelnemers in de strijd om optimaal te presteren!

De bijeenkomst bij Goedhart (voorheen Bakkersland) Panningen begon met een heldere introductie van het bedrijf. Men is hier trots op wat men maakt en presteert.

Operation Excellence Coördinator Rob Muijsenberg gaf een uiteenzetting hoe het continu verbeteren een prominente plaats heeft in de dagelijkse operatie.

Steeds aangevuld door collega’s van TD over hoe zij een en ander aanpakken.
Voor meer informatie klik op de titel.

Stichting PAVO

    

Stichting PAVO

Komt u regelmatig zaken tegen die u niet direct kunt oplossen? En waarvan u graag zou willen weten hoe collega’s dit in andere voedingsmiddelenbedrijven hebben aangepakt.  Bezoek dan naar een PAVO bijeenkomst. Stichting PAVO organiseert jaarlijks meerdere activiteiten voor managers en medewerkers uit de voedingsmiddelenindustrie. In deze bijeenkomsten wordt praktische informatie over productie, procestechnologie en -automatisering, productontwikkeling, R&D, kwaliteit en continu verbeteren gedeeld. Functionarissen uit de praktijk vertellen hoe zij een bepaalde probleem of onderwerp hebben aangepakt. En wat daarbij hun positieve en negatieve ervaringen zijn geweest.  En u kunt natuurlijk vragen stellen en vaak wordt er uitgebreid over vragen en onderwerpen met elkaar gediscussieerd. Deze bijeenkomsten vinden bijna altijd in een bedrijf plaats waar na de presentaties nog een rondleiding door het bedrijf volgt. Uit de positieve reacties van de deelnemers wordt deze                                                                                                                           aanpak als zeer nuttig en praktisch ervaren.


                                                                                                    Lees meer

Bewaren

Nieuws

HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvruchtenlijn

HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvru…

De fabriek staat vanaf de oprichting in Giessen, de appelmoes vindt nog altijd gretig aftrek en de kwaliteit is onafgebroken hoog. Maar er veranderde ook veel bij HAK. Zo kwam er recent een nieuwe stazakkenlijn… Lees meer...


Digitalisering in de voedingsindustrie

Digitalisering in de voedingsindustrie

  Levensmiddelenproducenten zijn van mening dat digitalisering een grote rol zal spelen in de toekomst van de levensmiddelensector - maar de meerderheid ziet nog steeds een aantal hindernissen die overwonnen moeten worden om de kans te… Lees meer...


Nieuwe top 10 voedselkeurmerken

Nieuwe top 10 voedselkeurmerken

Tegenwoordig komen er steeds nieuwe duurzaamheidslogo’s voor voeding op de markt, blijkt uit de nieuwe beoordeling van Milieu Centraal. Er zijn maar liefst bijna 100 keurmerken, 10 keurmerken hiervan zijn voor voeding. Milieu Centraal adviseert… Lees meer...


Vleesindustrie floreert wereldwijd

Vleesindustrie floreert wereldwijd

In 2017 steeg de internationale vraag naar vleesverwerkende machines uit Duitsland - iets hoger (+0,2%) dan het jaar ervoor - tot 1,9 miljard euro. Zo bleek uit de cijfers van Beatrix Fraese van VDMA bij… Lees meer...