Nieuwsbrief oktober/november 2018

Nieuwsbrief oktober/november 2018

Themabijeenkomst TD Ronde tafel

"Productie-informatie beschikbaar stellen aan productieleiders”

Vrijdag 2 november - 9:00 - 13:00 uur bij Suiker Unie in Puttershoek

Deze keer zijn wij te gast bij Suiker Unie in Puttershoek. De specialiteitenfabriek in Puttershoek produceert de droge  specialiteiten basterdsuiker en poedersuiker in zowel consumenten- als industriële verpakkingen. Daarnaast worden hier de kilopakken afgevuld en suikerklontjes gemaakt.

Thema’s die deze keer besproken worden zijn:

• Hoe kun je productieleiders meer informatie geven over actuele rendementen van productielijnen, stilstand tijden?
• Hoe kun je data ontsluiten uit een landschap van meerdere fabricaten besturingssystemen?

De bijeenkomst wordt afgesloten met een rondleiding in de fabriek door onze gastheren, Marco Visser, Engineer/Projectleider en Martin Hooijmeier, Hoofd Technisch Dienst.

Voor meer informatie: klik hier

haarlijn

Maak kennis met het bestuur van de stichting PAVO: kijk hier

haarlijn

PAVO bijeenkomsten voor 2018 / 2019

TD ronde tafel bijeenkomst voor Productiemanagers bij PEKA Kroef op 2 november 2018 op 2 november 2018.

Meer informatie vindt u binnenkort op de PAVO website

• VMT Food Safety event 29 november 2018. De stichting PAVO werkt samen met VMT en vult een deel van het programma in. Voor meer informatie :klik hier

• Engineering Hygienisch in 1e kwartaal 2019 Meer informatie vindt u binnenkort op de website.

• Foreign Bodies in het 1e kwartaal 2019. meer informatie vindt u op de PAVO website.

• Bijeenkomst over BRC 8 . Wordt in februari 2019 ingevoerd. Veel verschillende onderwerpen en onderdelen. U kunt dit in het 2e kwartaal 2019 verwachten.

• Energiebesparing, afsluiten van gas. Welke gevolgen en welke kansen. In het 2e kwartaal 2019.

Indien u in deze bijeenkomsten interesse heeft, kunt u zich al aanmelden via info@stichtingpavo.nl.
U krijgt dan het programma en locatie zo snel mogelijk toegezonden.

haarlijn

VMT Food safety Event

VMT food safety event LinkedIn BijLink 520x272pxWordt de veiligheid van voedingsmiddelen in Nederland voldoende geborgd? En welke verbeteringen zijn er mogelijk? Deze vragen staan centraal tijdens het Food Safety Event op 19 november in de Flint (Amersfoort). Op deze dag verwelkomen we onder andere de sprekers Winnie Sorgdrager (ex-minister en voorzitter Commissie Fipronilonderzoek), Gonda Laporte (NVWA) en Geert de Rooij (FNLI). Zowel ’s ochtends als ‘s middags wordt via het plenaire programma en verschillende parallel sessies dieper ingegaan op de praktijkvoorbeelden van de werkvloer. (Ook PAVO verzorgt in de middag een parallelsessie; Ethiek en Kwaliteitsmanagement à meer info).

• Welke nieuwe inzichten en ervaringen spelen rondom de aanhoudende problemen met Listeria monocytogenes en wat betekent dit voor mij?
• Hoe bepaal ik als kwaliteitsmanager mijn (on)toelaatbare grenzen bij het nemen van beslissingen?
• Crisismanagement; hoe kan ik als kwaliteitsmanager daarin het best acteren?

Het VMT Food Safety Event is de jaarlijkse bijeenkomst waar kwaliteitsmanagers elkaar ontmoeten en updates krijgen van actuele onderwerpen uit de dagelijkse praktijk. Praktisch, diepgang en het uitwisselen van meningen en ervaringen lopen als een rode draad door het programma. Een dag waar u absoluut bij moet zijn. Meld u daarom vandaag nog aan voor deze interessante dag.  PAVO leden krijgen korting bij deelname. Schrijf je hier in 

haarlijn

6 best practices voor een nieuwe productielijn

Gwynt afbeelding

Mechaniseren wordt steeds belangrijker maar ook steeds lastiger voor foodproducenten. Veel bedrijven voelen de noodzaak, maar twijfelen of ze dan nog wel flexibel zijn. Daarnaast hebben grote investeringsprojecten vaak een slechte trackrecord. Toch is er ook een groep met koplopers die slim mechaniseren en daar succesvol mee zijn. Wat doen deze mechanisatie-kampioenen anders en wat zijn hun belangrijkste beste practices?

De foodindustrie kent een aantal uitdagende thema’s zoals consumenten die steeds minder voorspelbaar worden, grotere druk van retailers op (private label) producenten om steeds sneller met nieuwe producten te komen, toenemende prijsconcurrentie, groei in online en opkomst van consumptie op kantoor en onderweg. In combinatie met stijgende loonkosten, een tekort aan personeel en een steeds grotere complexiteit aan recepten en verpakkingen zorgt dit bij veel foodproducenten voor de nodige uitdagingen.

Voor meer informatie over dit nieuwsbericht op de PAVO website: klik hier

haarlijn

Kent u praktijkcases waarbij de regelgeving niet duidelijk is?

Frans Huijbregts, directeur Huijbregts Groep is gevraagd om in Brussel tijdens het IPO jaarcongres (IPO is de verzamelnaam voor de 12 provincies in Nederland) een aantal praktijkcases te benoemen van Europese regelgeving die in strijd zijn met Nederlandse regelgeving of een andere interpretatie kennen. Frans Huijbregts wil u graag in de gelegenheid stellen input te geven voor voorbeeldcases. Deze voorbeelden kunt u mailen naar het secretariaat van PAVO: secretariaat@stichtingpavo.nl

Voordelen PAVO lidmaatschap

• De Stichting PAVO organiseert meerdere bijeenkomsten per jaar. Vaak heel kleinschalig en praktisch.
• Als PAVO lid kunnen meerdere functionarissen van het bedrijf of organisatie onbeperkt aan alle activiteiten van de Stichting PAVO deelnemen.
• De medewerkers van leden kunnen de presentaties van bijeenkomsten bekijken die zij al dan niet hebben bijgewoond via een speciale rubriek “Speciaal voor leden” op de site van de Stichting PAVO.

Meer voordelen van een lidmaatschap vindt u hier.

Op de website van de PAVO vindt u de planning en de voorlopige onderwerpen van de bijeenkomsten die de PAVO in 2018 wil gaan organiseren.
Indien u voor deze onderwerpen belangstelling kunt u dat  nu al kenbaar maken door een mail te sturen naar info@stichtingpavo.nl. U krijgt dan als één van de eerste informatie over datum, locatie en programma.


Wilt u PAVO-lid worden?

U of uw bedrijf kunt ook lid worden van de PAVO à € 550,- excl. BTW per jaar en dan is deelname voor u en uw collega’s kosteloos. Meer voordelen van een lidmaatschap vindt u hier.
Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar info@stichtingpavo.nl. Aanmelden kan ook direct via de website.

Volg ons!
 

linkedin   

Contact
 

E-mail: info@stichtingpavo.nl
Website: www.stichtingpavo.nl

 

 
PAVO bevordert het uitwisselen van practische kennis en informatie
in de voedingsmiddelenindustrie. 
Logo Pavo 72dpi CMYK
 

 

 

 

Bewaren

Powered by AcyMailing