Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 255,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email of middels onze website.

Agenda

Bedrijfsbezoek De Graafstroom met thema: Business Continuity i.c.m. Cybersecurity
24/11/2023, 09:00 - 13:00
Locatie Vrijdag 24 november 2023 van 9.00 - 13.00; Bedrijfslocatie De Graafstroom Adres: Dorpsstraat 18, 2971 AD Bleskensgraaf

Graafstroom foto 5

In veel organisaties is door komen en gaan van werknemers, leveranciers, veranderingen in de productie, nieuwe onderdelen (hardware) en snel innoverende  systemen (software), geen overzicht van de automatisering/equipment-assets (OT-assets) in de fabriek.

Door grotere levertijden, complexere systemen, cyberaanvallen, stijgende kosten en krapte op de arbeidsmarkt lopen organisaties steeds grotere risico’s op langere stilstanden binnen de fabriek. Elke organisatie kan uitrekenen wat een stilstand voor hen kost en weet dat dit binnen enkele uren en dagen de kosten kunnen oplopen tot in de tonnen en zelfs miljoenen.

Door een strategisch plan met daarin een duidelijke life-cycle en risicoanalyse van de OT-assets wordt de kans op een ongeplande stilstand verkleind en daardoor kosten bespaard. Hierdoor ben je niet reactief bezig om je productieproces door te laten draaien, maar proactief. Daarnaast is het makkelijker om budgetten te onderbouwen voor nieuwe investeringen.

Tijdens deze bijeenkomst heeft ICT Group verteld over hun aanpak en een aantal praktijkcases behandeld. 

Tijdens de rondleiding werden de deelnemers nog getrakteerd op uitleg over de manier waarop de Graafstroom de energie transitie vormt heeft gegeven waarbij koude en warmtevraag is gecombineerd en er bijna geen verliezen meer zijn en haar gasverbruik met 2/3 gereduceerd heeft.

Logo Graafstroom