Nieuws

Snack to the future: De revoluti­o­naire eettrends van 2040

Foto eettrendsAdem-prints, me-ganism diëten, foodgasms, eetbare schoonheid, 3D-geprinte maaltijden, VR-dinertjes en alt-ohol: experts voorspellen revolutionaire ontwikkelingen die ons eten in 2040 zullen transformeren.

Deliveroo heeft onlangs het ‘Snack to the future’ rapport gelanceerd, een uitgebreid verslag waarin vooraanstaande futuristen en experts uit de wereld van voeding, wetenschap, technologie en innovatie samenkomen. Het rapport werpt een gedurfde blik op hoe we in 2040 zullen eten en hoe onze eettafels een ware revolutie zullen ondergaan. 

Voorspellingen en technologische ontwikkelingen

Het rapport onthult baanbrekende voorspellingen en technologische ontwikkelingen die onze wereld op zijn kop zullen zetten, waaronder:

Adem-prints 
Laat je adem de toekomstige voedselkeuzes voor je maken. Beeld je in dat je op een persoonlijk technologisch apparaat kunt ademen en een diepgaand inzicht krijgt in welk voedsel je optimaal zal ondersteunen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Me-ganisme
Maak plaats voor een revolutionair dieet: het Me-ganism dieet. Dit hyper-gepersonaliseerde dieet zal volledig op maat worden gemaakt voor je individuele voedingsbehoeften, aangedreven door AI-technologie.

Persoonlijke AI’s
Omarm je eigen AI-gezelschap dat je hele leven lang meegaat en je helpt bij het automatiseren en afstemmen van je voedingskeuzes op basis van je voorkeuren en behoeften, op elk gewenst moment.

Foodgasms
Stel je voor dat voedsel je een gevoel van puur genot geeft... Voedselbezorgdiensten zullen de maaltijdbeleving naar een geheel nieuw niveau tillen met behulp van digitale audio en visuele content, zodat je een 'foodgasm' kunt ervaren - een ware explosie van smaak en genot.

Eetbare schoonheid
Maak je klaar voor de ultieme samensmelting van voedsel en schoonheid, met de opkomst van eetbare schoonheidsproducten zoals anti-aging ijs. Het wordt tijd om je schoonheid van binnenuit te voeden.

3D-geprint maaltijdplan
Van ingepakte lunches tot geprinte lunches - de toekomst van voedselbereiding wordt gemakkelijker dan ooit met de vooruitgang in 3D-printtechnologie. Creëer perfect geproportioneerde en uitgebalanceerde maaltijden naar keuze, gewoon bij je thuis.

VR-dinertjes
Dineer met beroemdheden, royalty's en zelfs overleden geliefden op je favoriete vakantiebestemming. Of herbeleef memorabele filmische eetmomenten dankzij VR-technologie, die eetervaringen simuleert alsof je er echt bij bent - denk aan ontbijten bij Tiffany's terwijl je geniet van een heerlijke bacon sandwich op de bank.

Vaarwel lastige eters
Met behulp van VR- en AR-technologie kunnen je hersenen worden misleid, zodat je kunt genieten van voedsel waar je normaal gesproken niet dol op bent. Denk bijvoorbeeld aan slimme brillen die je laten denken dat je chocolade of snoepjes eet in plaats van groenten.

Herstellende restaurants
Vergeet afleidingen uit de buitenwereld. Nieuwe restaurantconcepten verwelkomen je in een oase van rust, waar persoonlijke technologische apparaten niet welkom zijn. Er zal een groeiende populariteit zijn van stille cafés en restaurants, waar je mindful kunt genieten van een maaltijd, met enkel tafels voor één persoon.

De heerschappij van amaranth
Traditionele graansoorten zullen plaatsmaken voor nieuwe sterren zoals amaranth, fonio, sorghum, teff, khorasan, einkorn en emmer. Deze graansoorten zullen tegen 2040 de mainstream worden.

Alt-ohol
Terwijl steeds meer mensen op zoek zijn naar alcoholvrije alternatieven, zullen 'wijn'-siropen de smaak en het aroma van echte wijn nabootsen, zonder de nadelen.

Meest gewilde trends

Uit het onderzoek blijkt dat solo dineren (18%), virtueel ruiken en proeven (17%), en breath-prints (15%) bovenaan de lijst staan van de meest gewilde trends onder consumenten.

De toekomst van voedselbezorging en culinair genot wordt fascinerend, meeslepend en innovatief, waarin nieuwe mogelijkheden ontstaan om overal, altijd en met iedereen te kunnen genieten van een maaltijd. Bereid je voor om je onder te dompelen in de culinaire toekomst van 2040.

Lees het hele rapport 'Snack to the future'

deliveroo.co.uk

Bron: Deliveroo