Archief

Archief

Filter

Kunstmatige gel-tong ‘proeft’

Wetenschappers in China hebben polymeergels geproduceerd die zich gedragen als kunstmatige tongen. Door te meten hoe de gels zwellen, buigen en hun fluorescentie te bepalen konden de onderzoekers reacties op stoffen vastleggen. De gels bleken selectief te reageren en konden onderscheid maken tussen zure smaak (citroenzuur en gluconzuur), zoete ...

Run op paardenvlees-DNA-testen

De NVWA gelast een onderzoek naar paardenvlees in rundvleesproducten. Silliker in Ede meldt een sterk toegenomen belangstelling voor DNA-analyses voor de herkomstbepaling van diersoorten in vleesproducten. Een teken dat de voedingsindustrie en hun afnemers er niet gerust op zijn dat in producten paardenvlees is verwerkt zonder dit te etiketteren...

Food defense trending topic

Met het aanscherpen van de eisen in de nieuwe IFS en BRC staat het thema ‘food defense ‘ – het bezweren van opzettelijke besmettingen van de voedselketen - volop in de belangstelling via voorlichtingsdagen en trainingen. PAVO trapt aanstaande vrijdag af met de thema-bijeenkomst ‘Food Defense’.

De eerste resultaten van ...